GDPR та персональні дані

GDPR (General Data Protection Regulation) – це загальний регламент про захист даних, або нові правила захисту персональних даних, прийняті Євросоюзом. Розповідаємо, хто потрапляє під дію GDPR в Україні та про GDPR compliance українською.

Радо допомагаємо з GDPR compliance.

California Consumer Privacy Act: перемога чи недо-GDPR?

Американські юристи та правники назвали 28 червня 2018 року видатною датою в історії розвитку законодавства щодо захисту персональних даних у США. У цей день, губернатор штату Каліфорнія Джері Браун підписав California Consumer Privacy Act 2018…

Персональні дані дітей та GDPR compliance.

У Вас з’явилася чудова ідея продавати іграшки (дитячі) в Інтернеті, і Ви такий амбіційний, що захотіли вийти на європейський ринок? Може, Ви написали чудову гру, яку люблять і діти, і дорослі, а Ви захотіли її…

Опитувальник з GDPR

ІТ аутсорсинг став справжньою візитівкою України: вітчизняні ІТ компанії радо надають послуги іноземним замовникам, отримуючи справедливу та гідну винагороду на рівні розвинутих європейських країн. Проте, коли мова доходить до необхідності забезпечувати ті ж європейські стандарти…

Персональні дані як актив ІТ компанії

Персональні дані були фактично заново відкриті у 2018 році, коли Регламент 2016/679 (GDPR) нарешті вступив в силу. Чому?   Попри те, що світ уже довго дискутує щодо етичності діяльності великих технологічних компаній на кшталт Google…

GDPR та ІТ аутсорсинг. FAQ

Загальний регламент із захисту даних (General Data Protection Regulation/GDPR) вступив у силу вже понад рік тому. За цей час вийшло декілька нових роз’яснень, сформувалася ринкова практика, а європейські регулятори змужніли та почали сміливіше накладати штрафи.…

Захист персональних даних у контексті продажу та просування в інтернеті: національні та європейські вимоги

Питання захисту персональних даних у контексті продажу та просування в мережі інтернет є одним із найскладніших з огляду на його комплексний характер – наявність одночасно юридичних та технічних аспектів. Як засвідчує наш досвід, на сьогодні…

Персональні дані як плата. Чеклист.

Науковці і бізнесмени у полюванні на ваші дані. Все тече і все змінюється — і те, що раніше можна було монетизувати лише як нетворкінгову цінність власника візитівок важливих людей (з чим рано чи пізно стикається…

SMS & Call Log Permissions – отримання approve від Google Play на чутливі дозволи

Захист персональних даних, що став red-hot темою після прийняття GDPR, з кожним днем стає все більш актуальним. Причина цьому – практика світових топ-компаній, що почали реалізовувати норми GDPR і роблять навіть більше, ніж того вимагається,…

Privacy by design: як використовують GDPR в AI технологіях

Що таке АІ і чому про це говоримо? Коли average person бачить словосполучення штучний інтелект, в її уяві постає такий собі Джарвіс, який навчає сам себе і розвивається так швидко, що в результаті захоплює все…

Що потрібно зробити українським компаніям для відповідності вимогам GDPR?

General Data Protection Regulation (GDPR/Регламент) – документ, який кардинально змінив правила гри у сфері захисту персональних даних. Незважаючи на те, що GDPR є внутрішнім актом Європейського Союзу (ЄС), у певних випадках він має екстериторіальну дію.…