GDPR та персональні дані

GDPR (General Data Protection Regulation) – це загальний регламент про захист даних, або нові правила захисту персональних даних ЄС.

GDPR Украина. Це не просто закон; цей Регламент діє у більш ніж двадцяти країнах, і потенційно поширює своє регулятивне значення навіть на тих, хто знаходиться поза межами ЄС, але хотів би брати участь у внутрішньому ринку ЄС.

Окрім цього, GDPR — це світовий взірець захисту персональних даних, за образом якого обновлюються національні закони. Іншими словами, навіть якщо в Україні не діє GDPR напряму, компанії все одно можуть зустрітися з питанням “як відповідати GDPR” та “як підготуватися до GDPR”.

Цікаво, що багатьом аутсорсерам потрібен GDPR. Ми надаємо консультації з GDPR, робимо передбачені GDPR документи для сайту чи застосунку, а також проводимо GDPR аудит. Потрібна Вам GDPR-послуга цілком може матися у нашому портфоліо і бути описаною у окремій статті. Ми маємо досвід роботи з GDPR у різних сферах.

У цьому блозі ми розповідаємо про GDPR Compliance загалом, а також ділимось секретами і будуємо GDPR-план особисто для Вашого кейсу. Забезпечити компанії GDPR відповідність, скласти GDPR документи та підготуватися до GDPR разом з нашими порадами буде легко та приємно. Навіть якщо Ви просто хотіли б навести лад у своїх бізнес-процесах, запустити новий GDPR-compliant продукт, чи вийти на ринок, на який поширюється GDPR — наші статті будуть для Вас корисними.

Дізнатися більше про нашу пропозицію і дізнатися більше ніж описано у статті можна на сторінці послуги GDPR compliance.

Дубас Катерина

IT / privacy lawyer

 

Персональні дані як засіб задоволення інтересів кредиторів банкрута: досвід ЄС і США

У загальному в процесі банкрутства можливо виділити кілька груп персональних даних, щодо яких застосовується різне регулювання: персональні дані клієнтів компанії; персональні дані робітників компанії, що зібрані для внутрішнього використання; персональні дані боржників і кредиторів, зібрані…

GDPR compliance та впровадження GDPR – алгоритм.

GDPR став викликом для багатьох. GDPR compliance означає відповідність вимогам General Data Protection Regulation реального часу в рамках діючих бізнес-процесів компанії. Відповідність GDPR досягається за допомогою системи організаційних та технічних заходів, здійснення яких забезпечує надійний…

GDPR аудит: як проводити та що таке Data Protection Impact Assessment?

Дотримання положень Загального регламенту про захист даних (англ. General Data Protection Regulation, GDPR) нерозривно пов’язане із аудитом. Бажаєте зрозуміти з чого почати впроваджувати GDPR на підприємстві? Робіть аудит. Ви вже імплементували норми GDPR у діяльність…

GDPR впровадження: 5 основних кроків

З чого почати? Першим і головним етапом завжди буде з’ясувати для себе:  на якому етапі зараз перебуває компанія чи продукт/проект, який необхідно привести до відповідності з GDPR;  чи дійсно компанії необхідно привести свою діяльність у…

Регулювання питань безпеки, пов’язаних з системами підключених автомобілів і даних отриманих з них.

Розвиток комунікаційних технологій впливає на багато виробничих галузей, в тому числі і на автомобільну промисловість. На сьогоднішній день, до автомобілю додають все більшу кількість функцій покликаних зробити його експлуатацію комфортнішою і безпечнішою для користувачів. Такі…

GDPR чек-лист

Як виглядає в цілому процес комплаєнсу з General Data Protection Regulation (GDPR/ГДПР/він же й Загальний Регламент про захист персональних даних)? Ця стаття надає покрокову інструкцію з питань та дій, які потрібно взяти до уваги при…

GDPR штрафи: тренди 2020. кого і за що штрафують?

У травні 2020 року виповниться два роки як був введений в дію Регламент Європейського Парламенту і Ради (ЄС) 2016/679 про захист персональних даних. Перед початком нової ери в регулюванні захисту персональних даних було багато дискусій.…

CCPA, GDPR, Закон України «Про захист персональних даних». Вони однакові?

Сфера надання IT та E-commerce послуг на експорт в Україні, у своїй переважній більшості, експортує такі послуги на територію ЄС та США. Водночас, в силу юрисдикції реєстрації бізнесу, країни-походження клієнтів та території надання послуг для…

Каліфорнійський GDPR: 5 Must have Політики конфіденційності

Незважаючи на те, що Акт щодо захисту приватності споживачів штату Каліфорнія (оригінальна назва – California Consumer Privacy Act, CCPA), або, як його вже охрестили юристи – «Каліфорнійський GDPR», є менший за об’ємом, ніж GDPR, та…

California Consumer Privacy Act: перемога чи недо-GDPR?

Американські юристи та правники назвали 28 червня 2018 року видатною датою в історії розвитку законодавства щодо захисту персональних даних у США. У цей день, губернатор штату Каліфорнія Джері Браун підписав California Consumer Privacy Act 2018…