GDPR та персональні дані

GDPR (General Data Protection Regulation) – це загальний регламент про захист даних, або нові правила захисту персональних даних ЄС.

GDPR Украина. Це не просто закон; цей Регламент діє у більш ніж двадцяти країнах, і потенційно поширює своє регулятивне значення навіть на тих, хто знаходиться поза межами ЄС, але хотів би брати участь у внутрішньому ринку ЄС.

GDPR — це світовий взірець захисту персональних даних, за образом якого обновлюються національні закони. Іншими словами, навіть якщо в Україні не діє GDPR напряму, компанії все одно можуть зустрітися з питанням “як відповідати GDPR” та “як підготуватися до GDPR”.

У цьому блозі ми розповідаємо про GDPR Compliance загалом, а також ділимось секретами і будуємо GDPR-план особисто для Вашого кейсу.

Якщо Ви просто хотіли б навести лад у своїх бізнес-процесах, запустити новий GDPR-compliant продукт, чи вийти на ринок, на який поширюється GDPR — наші статті будуть для Вас корисними.

Дізнатися більше про нашу пропозицію і дізнатися більше ніж описано у статті можна на сторінці послуги GDPR compliance.

Дубас Катерина

IT / privacy lawyer

Побудова програми приватності. З чого починати та чому вона потрібна вашій компанії

Що таке програма приватності? Програма приватності – це комплекс дій, прийнятих внутрішніх і зовнішніх документів та інших заходів, що вживаються для управління та захисту персональних даних. Основною метою програми приватності є виконання зобов’язань згідно з…

Життєвий цикл даних

Поняття життєвий цикл даних має широке та вузьке значення. У широкому розумінні йдеться про період від моменту створення інформації та до моменту її повного зникнення в оригінальному вигляді. Подібне легше за все уявити з документами,…

Технічний GDPR: 5 цікавих аспектів

GDPR (General Data Protection Regulation) – регламент, що націлений на посилення та уніфікацію захисту особистої інформації на території Європейського Союзу. Формально дія регламенту обмежена територією ЄС, однак, фактично, його вплив виходить далеко за межі союзу.…

Онлайн-тренінг GDPR для команди від DPO. Які переваги?

Чому компанії повинні дотримуватися Загального регламенту захисту даних (GDPR) у 2022 році? Сьогодні більшість компаній вже усвідомили, наскільки важливо відстежувати оновлення у сфері захисту даних, щоб уникнути штрафів з боку наглядових органів ЄС. Виникає питання:…

Закон про дані Європейської комісії. Що він пропонує?

Будь ласка, натисніть тут, щоб дізнатися більше. Законодавство про захист персональних даних розвивається дуже інтенсивно, і швидкість такого розвитку з кожним роком зростає, оскільки персональні дані стають все більш важливими з поширенням цифрових технологій. 23…

ЧОМУ і ЯК потрібно оновити свою Політику конфіденційності?

Будь ласка, натисніть тут, щоб дізнатися більше. Захист даних став надзвичайно важливим питанням для міжнародного бізнесу, оскільки наглядові органи дуже суворо ставляться до порушень та накладання штрафів. Таким чином, існують різні тенденції щодо того, як…

Як уникнути штрафів за GDPR при опрацюванні персональних даних за допомогою файлів cookies?

Cookie-файли стали невід’ємною частиною майже кожного веб-сайту. Враховуючи, що більшість компаній зараз ведуть свій бізнес через інтернет – питання законного збирання персональних даних за допомогою cookies стає дедалі актуальнішим. У цій статті ми розглянемо тенденції…

Data Protection Impact Assessment: проводити чи не треба?

Стаття 35 General Data Protection Regulation (далі – GDPR) встановлює обов’язок контролерів здійснювати оцінювання впливу на захист даних або, як ведеться це називати, Data Protection Impact Assessment (далі – DPIA), якщо опрацювання даних пов’язано з…

Аутсорсинг DPO. Коли GDPR compliance це конкурентна перевага

Дотик сервісу. Пробник приватності.   Сучасний бізнес це історія точок дотику з клієнтом. Перша зустріч може бути у гуглі – користувач інтернету побачив вашу рекламу у відповідь на свій запит і клікнув. На сайті він…

CPRA для бізнесу: чому CCPA недостатньо?

Як відомо, США є федеративною державою. Це означає, що окрім законодавства, орієнтованого на суб’єктів федерації, кожен штат має свій звід законів та регулюючих актів, які між собою переплітаються (доповнюють один одного, а іноді конфліктують або…