GDPR та персональні дані

GDPR (General Data Protection Regulation) – це загальний регламент про захист даних, або нові правила захисту персональних даних ЄС.

GDPR Украина. Це не просто закон; цей Регламент діє у більш ніж двадцяти країнах, і потенційно поширює своє регулятивне значення навіть на тих, хто знаходиться поза межами ЄС, але хотів би брати участь у внутрішньому ринку ЄС.

GDPR — це світовий взірець захисту персональних даних, за образом якого обновлюються національні закони. Іншими словами, навіть якщо в Україні не діє GDPR напряму, компанії все одно можуть зустрітися з питанням “як відповідати GDPR” та “як підготуватися до GDPR”.

У цьому блозі ми розповідаємо про GDPR Compliance загалом, а також ділимось секретами і будуємо GDPR-план особисто для Вашого кейсу.

Якщо Ви просто хотіли б навести лад у своїх бізнес-процесах, запустити новий GDPR-compliant продукт, чи вийти на ринок, на який поширюється GDPR — наші статті будуть для Вас корисними.

Дізнатися більше про нашу пропозицію і дізнатися більше ніж описано у статті можна на сторінці послуги GDPR compliance.

Дубас Катерина

IT / privacy lawyer

GDPR та інтернет-маркетинг

Поняття «таргетингу» вже стало звичним та зрозумілим для майже кожного користувача будь-яких соціальних мереж. Наразі найбільші інформаційні гіганти застосовують близько 52 000 особистісних характеристик людини для виявлення її інтересів, характеру, слабкостей та бажань. Сьогодні рекламні платформи…

GDPR та Інтернет Речей (IoT)

CASAGRAS визначає Інтернет Речей (IoT) як “глобальну мережеву інфраструктуру, що пов’язує фізичні та віртуальні об’єкти через використання можливостей збору даних та зв’язку“. Цілком зрозуміло, що пристрої IoT стали надзвичайно важливою частиною нашого повсякденного життя. Ми…

Захист приватних даних в Америках: CCPA, PIPEDA, LGPD

Всім привіт! Нещодавно ми здійснили фурор (але це не точно) і провели вебінар про захист приватних даних в Америках, а саме США, Канаді та Бразилії 😎 Для тих, хто пропустив прямий ефір, чи ніяк не…

Персональні дані як засіб задоволення інтересів кредиторів банкрута: досвід ЄС і США

У загальному в процесі банкрутства можливо виділити кілька груп персональних даних, щодо яких застосовується різне регулювання: персональні дані клієнтів компанії; персональні дані робітників компанії, що зібрані для внутрішнього використання; персональні дані боржників і кредиторів, зібрані…

GDPR compliance та впровадження GDPR – алгоритм.

GDPR став викликом для багатьох. GDPR compliance означає відповідність вимогам General Data Protection Regulation реального часу в рамках діючих бізнес-процесів компанії. Відповідність GDPR досягається за допомогою системи організаційних та технічних заходів, здійснення яких забезпечує надійний…

GDPR аудит: як проводити та що таке Data Protection Impact Assessment?

Дотримання положень Загального регламенту про захист даних (англ. General Data Protection Regulation, GDPR) нерозривно пов’язане із аудитом. Бажаєте зрозуміти з чого почати впроваджувати GDPR на підприємстві? Робіть аудит. Ви вже імплементували норми GDPR у діяльність…

GDPR впровадження: 5 основних кроків

З чого почати? Першим і головним етапом завжди буде з’ясувати для себе:  на якому етапі зараз перебуває компанія чи продукт/проект, який необхідно привести до відповідності з GDPR;  чи дійсно компанії необхідно привести свою діяльність у…

Регулювання питань безпеки, пов’язаних з системами підключених автомобілів і даних отриманих з них.

Розвиток комунікаційних технологій впливає на багато виробничих галузей, в тому числі і на автомобільну промисловість. На сьогоднішній день, до автомобілю додають все більшу кількість функцій покликаних зробити його експлуатацію комфортнішою і безпечнішою для користувачів. Такі…

GDPR чек-лист

Як виглядає в цілому процес комплаєнсу з General Data Protection Regulation (GDPR/ГДПР/він же й Загальний Регламент про захист персональних даних)? Ця стаття надає покрокову інструкцію з питань та дій, які потрібно взяти до уваги при…

GDPR штрафи: тренди 2020. кого і за що штрафують?

У травні 2020 року виповниться два роки як був введений в дію Регламент Європейського Парламенту і Ради (ЄС) 2016/679 про захист персональних даних. Перед початком нової ери в регулюванні захисту персональних даних було багато дискусій.…